Get Adobe Flash player
22 juni  2015

 

Prachtig nieuws uit de Hoge Ardennen. Na jaren voorbereiding wordt een netwerk van 5 legale bivakterreintjes opengesteld in het Parc Naturel des Deux Ourthes 

De nieuwe bivakplaatsen liggen allen langs het kwaliteitswandelpad Escapardenne of langs de extra wandellussen die werden gecreëerd. Ze bevinden zich op het grondgebied van de gemeenten Houffalize, Bertogne en Sainte-Ode, echt het centrum van de Ardennen dus.

Je mag op deze bivakplekken overnachten tussen 16 uur en 10. Eén nacht dus, de volgende dag wandel of fiets je weer verder. Ze zijn helemaal niet bedoeld voor autotoeristen. Ga hier als je stilte en respect voor de natuur kan opbrengen, evenals voor je medebivakkeerders.

Ter plaatse kan je iets grillen op een houtvuurtje, er liggen een paar boomstammen om op te zitten en er staat een infobord met het bivakreglement. Waterpompen zijn er niet, op 4 van de 5 bivakterreinen heb je wel toegang tot beek- of bronwater binnen een afstand van pakweg 600 meter.

Deze bivakzones zijn er kunnen komen dankzij het team van het Parc Naturel des Deux Ourthes, de betrokken gemeenten en financiële steun van de Waalse overheid en het Europees fonds voor grensoverschrijdende samenwerking.