Get Adobe Flash player
25 juni 2016

 

In de Vlaamse Ardennen werd te Horebeke een mooi gelegen nieuwe bivakzone feestelijk geopend afgelopen week. Bijzonder is dat dit het eerste paalkampeerterrein in België is dat in private natuur is gelegen. Eigenaar Raoul D'Hoossche houdt bijzonder veel van zijn bos en wil het daarom ook openstellen voor wandelaars en fietsers die onderweg een nachtje willen bivakkeren.

De realisatie werd mede mogelijk gemaakt door de Bosgroep Oost-Vlaanderen Vlaamse Ardennen en door Europese subsidies voor Plattelandsontwikkeling. Vanop de bivakplaats, die voorzien is van twee tentplatformen, een waterpomp en een picknicktafel, heb je een prachtig zicht over de golvende Vlaamse Ardennen en kijk je ook op de eerste Wereldboom in Vlaanderen, een robuuste eik. Tesamen met de nieuwe bivakzone werd ook het Wereldboomwandelpad ingehuldigd.

Bijzonder is ook dat eigenaar Raoul je persoonlijk kan gidsen door zijn bos als je dat wenst.

Interessant voor trekkers op doortocht over Streek-GR Vlaamse Ardennen, is dat de nieuwe bivakzone Wereldboom op slechts een paar honderden meters van de wandelroute ligt. Daardoor is het ook mogelijk om een groot deel van Streek-GR Vlaamse Ardennen al bivakkerend af te leggen. Bivakzone Wereldboom