Get Adobe Flash player
2  juli 2016

 

Nieuwe 'aire de bivouac' in een van de grootste Ardense wouden, bij Nassogne. Een tentterreintje naast een houten paviljoen. Deze bivakzone bestaat eigenlijk al een tijdje maar nu   bivakzone Les Traqueurs ook duidelijk is omheind en voorzien is van een bivakreglement door de gemeente Nassogne, nemen we hem op in de lijst van Belgische bivakzones. 

Wandelaars, fietsers en ruiters mogen  op bivakzone Les Traqueurs één nacht gratis verblijven, van 16 u 's namiddags tot 10 u de volgende morgen. Daarna trek je weer verder. Dankzij het naastgelegen ruime paviljoen, waarin zich picknicktafels bevinden,  kun je er bij slechte weersomstandigheden ook wat opwarmen of kledij drogen. Op het terrein mag je ook een vuurtje aanmaken met sprokkelhout.

Vooral voor langeafstandsfietsers is Bivakzone Les Traqueurs goed gelegen, op slechts 300 meter loopt immers RandoVelo 6, de fietsroute die Doornik met het Groot Hertogdom Luxemburg verbindt. Deze bivakzone ligt ook langs  het fietsknooppuntennetwerk 'Pays de Famenne'.

Hoewel er verscheidene langeafstandswandelroutes door de streek lopen, is het toch minstens 2 km wandelen vanaf GR 151, de Transardennaise® of de Transfamenne om er te komen, misschien iets te veraf dus. Het is wel mogelijk om zelf een meerdaagse tocht uit te stippelen waarbij ook bivakzone Le Golet bij Laneuvill-au-Bois binnen dagafstand te bereiken is.