Get Adobe Flash player
27 juni 2016

 

Back tot basics: we willen bivakzone.be nog sterker oriënteren op bivakkeerders die op eigen kracht naar een bivakzone komen en de toegewezen overnachtingsplekken  gebruiken om op rust te komen tussen twee wandel- of fietsetappes in.

De laatste tijd hebben de bivakzones al eens vaker last van autotoeristen die een bivakzone zien als een gratis alternatief voor een camping en zich ook gedragen alsof ze op een camping of festivalterrein zijn. Dat is uiteraard helemaal niet waarvoor overheden bivakplaatsen inrichten. Daarom meer aandacht voor de pure bivakkeerder.

In die optiek werken we momenteel aan verbetering van de website-inhoud. Zo gaan we kortelings op de website ook een pak meerdaagse, concrete tochtideeën brengen met telkens overnachting op een of meer bivakzones voor wandelaars. Waarom ook niet voor fietsers? Wel, met de fiets kun je uiteraard veel grotere afstanden afleggen en hoef je je zelfs niet te beperken tot een bepaalde regio. Keuze te over in routes en bivakzones voor de fietser dus. Voor de wandelaar is het al minder eenvoudig om zo'n tocht te plannen binnen haalbare wandelafstanden op maat.

Heb je zelf al een toffe meerdaagse tocht te  voet ondernomen langs bivakzones? Of heb je een blog met een concreet route-idee? Stuur gerust een mailtje. We bekijken of  jouw tochtervaring ook inspiratie kan geven voor andere trekkers en nemen ze dan eventueel op. Stay tuned.