Get Adobe Flash player
15 september 2017

 

Bivakzone Picou, die deel uitmaakt van het bivakzonenetwerk in het Land van Chimay en de vallei van de Viroin, wordt met onmiddellijke ingang en voor onbepaalde tijd gesloten. Jammer genoeg werd deze bivakzone het slachtoffer van feestvierders, die heel wat overlast veroorzaakten. Nochtans vermeld het bivakreglement dat enkel doortrekkende fietsers en wandelaars, die de bivakregels respecteren, er mogen van gebruik maken.

Daarom sloot de burgemeester van Momignies bivakzone Picou alvast voor de volgende twee maanden. De overheden van het Parc Naturel Viroin-Hermeton en het Maison du Tourisme Pays des Lacs proberen een oplossing te vinden om zo'n schadelijk gedrag in het belang van de bivakzones en de er kort verblijvende wandelaars en fietsers in de toekomst te vermijden. 

Merk je zelf zo'n overschrijdend gedrag op een bivakzone aarzel dan niet om aktie te ondernemen door overtreders van het plaatselijke bivakreglement aan te spreken of door de politie te bellen bij flagrante overtredingen. In het belang van de natuurlijke omgeving, terreinbeheerders en toekomstige bivakkeerders.

Update 27 maart 2018: Bivakzone Picou is definitief gesloten, elders in de regio komt echter een nieuwe bivakzone, meer info volgt.