Get Adobe Flash player
 
1 maart 2021

  

 

Beide bivakzones langs het Escapardenne Eislek Trail sluiten definitief met onmiddellijke ingang. Dat heeft het schepencollege van Houffalize beslist. Het gaat om de bivakzones 'Deux Ourthes', gelegen  bij de samenvloeiing van de Westelijke en Oostelijke Ourthe en 'Blancs Bois, gelegen op de beboste hoogten rond Houffalize. 

De natuurlijke omgeving waarin deze bivakzones waren gelegen had te lijden onder de overlast van té veel overnachters. De schoonheid van beide locaties lokte te veel volk, waaronder naast bivakkeerders die wel degelijk het 'leave no trace'-principe volgden ook nogal wat toeristische verblijvers die weinig ook hadden voor het beschermde landschap, milieuregels en respect naar andere bivakkeerders toe.

Anderzijds is het jammer dat het bestuur van Houffalize door deze bivakzones eenvoudig te sluiten zonder alternatieven te voorzien, probleemgericht denkt, in plaats van oplossingsgericht. Retour dus naar (illegaal) wildkamperen langs de route voor zij die graag langs het traject overnachten.

Elders in het Parc Naturel des Deux Ourthes blijven wel de bivakzones van Le Golet en  Gives  beschikbaar voor wandelaars en fietsers.