Get Adobe Flash player
 
17 mei 2018

 

In het Oost-Vlaamse Meetjesland kun je niet enkel meer terecht op bivakzone Kleit (Maldegem) voor een of twee nachtjes bivakkeren. Er zijn sinds deze week maar liefst 4 nieuwe bivaklocaties bijgekomen. Daarmee rond de Meetjesman (Regionale Jeugddienstwerking Meetjesland) een project af waaraan enkele jaren werd gewerkt. De realisatie van de vier nieuwe bivakzones werd mogelijk dankzij de samenwerking met een pak partners, zoals het Agentschap voor Natuur & Bos, Pro Natura, gemeentelijke en provinciale overheden en het Europees Leaderfonds,

Behalve te Kleit (Maldegem) kun je nu dus ook te voet of per fiets terecht op De Singel (Oosteeklo - Assenede), het Galgenhof (Eeklo), Onderdale (Ursel - Knesselare) en Het Leen (Zomergem). Het Meetjesland staat misschien niet bekend  als landschappelijk avontuurlijk, toch is de men er in geslaagd om verrassend natuurlijke locaties uit te zoeken, op enkele voel je je zelfs echt wat van de wereld weg.

Vier erg verschillende omgevingen ook. Zo is er nu voor het eerst ook een 'stadsbivakzone', midden in Eeklo maar wel in een groene omgeving. Bij  Ursel kun je dan weer bivakkeren op een plek waar het Meetjesland echt wel op zijn wildst is, in een brok ruige natuur die je best niet betreed zonder bottines of laarzen. Te Zomergem zit je met je trekkerstentje verstopt op een  halfopen plek in een uithoek van  nieuw uitbreidingsgebied van het provinciaal bosdomein Het Leen en te Assenede zit je temidden van jong bos.

 Meer info over de Meetjeslandse bivakzones kun je alvast vinden bij de Meetjesman, We brengen volgende week ook meer detailinfo en foto's op bivakzone.be .
Met bijzondere dank aan Niels de Meetjesman, en de gemeentelijke medewerkers van de jeugddienst Meetjesland voor de realisatie van dit project.