Get Adobe Flash player
 
25 juni 2018

 

In het groene lover van de gemeente Hamont-Achel werd op zondag 24 juni 2018 officieel een nieuwe bivakzone ingehuldigd, Bivakzone De Warande. Na Itter en Solt komt Limburg dus sterker op de bivakzonekaart. Er werd enkele jaren gewerkt aan het dossier en de realisatie van deze plek: het terrein klaarmaken, vergunningen aanvragen en de bivakzone uitbouwen met houten meubilair.

Het resultaat is absoluut top. Als bivakkeerder heb je op dit ruime terrein niet enkel een vuurpunt, tentplatform en waterpomp ter beschikking maar ook een kleine shelter, bomen om een tarp of hangmat te spannen en een ecologisch toilet. Een vijfsterrenbivakzone dus naar paalkampeernormen. Deze bivakzone sluit bovendien uitstekend aan op een aantal wandelroutes, zowel lop okale luswandelingen als op Grote Routepaden. Idem voor fietsers, het Limburgse fietsnetwerk loopt vlakbij.

Bivakzone De Warande ligt in een bosgebied dat eigendom is van het Agentschap voor Natuur & Bos. Met steun van de gemeente Hamont-Achel kon deze bivakzone worden uitgebouwd. Veel meer bosgebied vind je ten noorden van de bivakzone, groot genoeg zelfs om er meerdere dagen in rond te zwerven en helemaal aan de grens met Nederland ligt de bekende trappistenabdij van Achel...

Bivakzone De Warande is een bijzonder mooie toevoeging aan het stilaan grote netwerk van bivakzones in België. Voor ons ook een bivakzone met een feestelijk tintje, dit is de 50ste bivakzone die we jullie kunnen voorstellen.