Get Adobe Flash player
 
1 augustus 2018

 

Rond twee van mooiste Ardennenvalleien, die van de Lesse en van de Lomme, zijn er  drie nieuwe bivakzones beschikbaar, meerbepaald op het grondgebied van een van de meest beboste gemeenten van België: Libin. De nieuwe bivakzones liggen binnen dagwandelafstand van elkaar en zijn ingeplant langs  het traject van de ook al nieuwe langeafstandswandeling "Entre Lesse et Lomme".

Het zijn eenvoudige maar rustig gelegen plekken waar je als doortrekkend wandelaar welkom bent om één nachtje te bivakkeren. Het traject van de langeafstandswandeling (78 km) is overigens super, zowat 95 % onverharde paden en ongeveer 90 % van je wandeltijd ben je omringd door Bos!
Het gebruik van deze bivakzones is aan nogal wat regels en afspraken gebonden, belangrijkste regel is dat je te voet onderweg bent over "Entre Lesse et Lomme".

Meer detailinfo over deze nieuwe bivakzones in de Centrale Ardennen vind je elders op bivakzone.be . Voor info over de nieuwe langeafstandswandeling kun je terecht op Trekkings.be: Entre Lesse et Lomme