Get Adobe Flash player
 
16 juli 2019

 

Sinds enkele weken is het 144 kilometer lange Land Art Trail door de Naamse Condroz helemaal klaar. Er werd enkele jaren gewerkt aan deze bijzondere langeafstandsroute. Misschien wel de meest originele nieuwe wandelroute van de voorbije jaren. 

Het bijzondere eraan is dat langs de hele wandelroute tientallen kunstwerken in natuurmaterialen zijn geplaatst in het landschap. Ze zijn gemaakt door Europese kunstenaars uit veel verschillende landen. Nog bijzonder is dat zeven van deze kunstwerken zodanig zijn gebouwd, dat je er in kunt overnachten. Daardoor is het mogelijk om het hele Sentier d'Art ook al bivakkerend af te leggen in zeven speciaal opgerichte kunstwerken die voor bivakverblijf zijn bedoeld. De langeafstandsroute is volledig bewegwijzerd in één richting en er zijn gratis kaarten beschikbaar met daarop ook info over de zeven kunstwerken-bivakplekken. 

Dit origineel project is een initiatief van Vagabond'Art in samenwerking met het Huis voor Toerisme te Condroz - Famenne. Eerder publiceerden we op Trekkings.be al delen van de route, vanaf nu kun je een volledig verslag lezen, met alle praktische info over de ganse route. Ook alle bivakzones-abri's zijn nu toegevoegd op Bivakzone.be.