Get Adobe Flash player
 
26 juni 2019

 

Sinds begin juni 2019 kun je nu ook in het Limburgse Haspengouw bivakkeren. Niet op één plek, er werden liefst 5 bivakzones gelijktijdig opengesteld, de locaties liggen verspreid tussen Sint-Truiden en Riemst.

Haspengouw is natuurlijk bekend om zijn overvloedige bloesembloei van de fruitbomen in april. Op de bivakzones Speelboomgaard en Hooilingen kun je onder die hoogstamfruitbomen bivakkeren maar Haspengouw is natuurlijk ook leuk wandel- en fietsgebied in andere seizoenen. Zo kun je er 's zomers bivakkeren op de schaduwrijke bosbivakzone van Grootbos of genieten van heuvelende Haspengouwse uitzichten op Bivakzone Eyckenbos. Helemaal afgelegen in een stille uithoek van Limburgs Haspengouw ligt ook nog Bivakzone Hornebos temidden van rustig bossen.

Bijna alle bivakzones liggen vlakbij het Grote Routepad 'Streek-GR Haspengouw', waardoor je al meerdaags wandelend door de boeiende en gastvrije streek op verschillende bivakzones kunt overnachten. Per fiets zijn alle bivakzones dan weer verbonden via het Haspengouwse knooppuntennetwerk.

Deze bivakzones zijn een initiatief van het Regionaal Landschap Haspengouw & Voeren (RLHV), dat de locaties zorgvuldig uitzocht en met de medewerking van vele partner-organisaties dit project kon realiseren. En er komen wellicht tegen eind 2019 nog twee bivakzones bij. 

Al deze nieuwe Haspengouwse bivakzones zijn terug te vinden op Bivakzone.be . 5 x Haspengouw.
Een brochure met nog meer info over deze bivakzones + twee uitgewerkte meerdaagse bivaktochten door Haspengouw kun je downloaden via de site van RLHV.
Geniet ervan en draag zorg voor de bivakzones.