Get Adobe Flash player
 
5 juli 2020

 

Een erg drukke bivakzomer dit jaar. De reden hoeven we je misschien niet meer uit te leggen Sealed . De verwachte drukte vraagt wat extra goede voorbereiding van je tocht met kort verblijf op bivakzones.

Daarom volgende tips:
Neem verantwoordelijkheid door persoonlijke inzet  om maximaal zorg te dragen voor de bivakzones met respect voor elkaar en voor de uitzonderlijke veiligheidsmaatregelen in het kader van Covid-19. Respecteer  de geldende bivakregels voor elke bivakzone (je vindt ze hier op de website  terug  en  vaak ook ter plaatse) .


Help bivakkeerders die bepaalde regels overtreden met hen hierover te informeren en ook op hun verantwoordelijkheid te wijzen  teneinde het verblijf voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken.

Bivakzones zijn te voet of per fiets te bereiken. Merk je dat er een groep of een gemotoriseerd voertuig is doorgedrongen tot de omgeving van een bivakzone aarzel dan niet om de eigenaar en inzittenden van het voertuig erop aan te spreken en hen terug te wijzen.

Voorzie vooraf een alternatieve overnachtingsmogelijkheid indien je geplande bivakzone bij aankomst reeds het maximaal aantal toegestane tenten of personen heeft bereikt.

Wil je een maximale kans  op rustig verblijf vermijd dan periodes waarin massaal de natuur wordt ingetrokken. Kies dan beter niet voor mooiweerweekends, verlengde weekends  en periodes van schoolvakanties.

We krijgen heel wat mailtjes met vragen over bivakkeren doorgestuurd, zoveel dat we je soms een aantal dagen moeten laten wachten op een antwoord. Vaak kun je echter ook het antwoord op bivakzone.be terug vinden in de Q & A-menu of elders op de site. Door de enorme interesse voor bivakzones momenteel en de hoge bezoekcijfers aan de website, zullen in juli en augustus 2020 de overzichtskaarten niet steeds zichtbaar zijn op de website. We vragen een beetje begrip voor deze tijdelijke overrompeling  maar voorzien wel om de kaarten elke dag minstens enkele uren toonbaar te houden. 

De normale locatie voor Bivakzone Troostembergbos is voor bivakkeerders gesloten tot eind september. Er gaat rond deze tijd  wel een alternatieve, tijdelijke bivakzone open op een andere plaats rond het Troostembergbos, zie de pagina over deze bivakzone.
 
Langs de wandelroute Escapardenne Eislek Trail kunnen - na lang onderhandelen - de  initiatiefnemers van deze wandelroute een extra bivakzone aanbieden sinds enkele weken. Deze is gelegen in de omgeving van de samenvloeiing van twee Ourthes.

We wensen je alvast een fijne zomerbivaktijd!